Ar vien vairāk cilvēku visā pasaulē vēlas dzīvot dabai draudzīgāk, ekonomiskāk un izdevīgāk, tādā veidā atrodot veidus, kā to īstenot. Viena no iespējām ir saules enerģijas kolektori, kas uzstādīti uz mājas jumta vai pagalmā. Saules bateriju uzkrāto enerģiju var lietot saimniecībā. Uzkrātās elektrības daudzums ir atkarīgs no uzstādīto paneļu skaita un izmēriem, kam būtu jābūt vienādam ar vidējo gada elektroenerģijas patēriņu. Sadales Tīkla pieslēgums ir nepieciešams jebkuram īpašumam, kurā ir plānots izmantot saules enerģiju. Vislabākais ir tas, ka saules enerģijas uzkrāšanai nav nepieciešams konstanti saulains laiks, jo saules paneļu savu darbu veic arī mākoņainās un pat lietainās dienās(vairāk skatīt te – http://saulessiltums.lv/). Aprēķina kalkulators nāks talka aptuveno izmaksu aprēķinam, kas ļaus noskaidrot saules enerģijas kolektor lietderību.

KĀ IZMANTOT SAULES SARAŽOTO ELEKTRĪBU?

Paneļu uzstādīšanai daudzi izmanto banku piedāvātos kreditēšanas pakalpojumus, taču, tik pat daudzi izvēlas paneļu uzstādīšanu apmaksāt paši. Pirms lēmuma pieņemšanas, ir iespējams veikt aprēķinus par aptuvenajām izmaksām. Ir daži rādītāji, ar kuriem jārēķinās, lai varētu izlemt par to, vai saules paneļu uzstādīšana īpašumam vispār ir piemērota – vidējais patērētās enerģijas daudzums gadā, vieta, kur tiks ierīkoti paneļi (jumts vai zeme), nepieciešamais paneļu skaits. Ir maldīgi uzskats, ka pēc iespējas lielāks saražotās enerģijas daudzums ir labi. Uzreiz no sava tīkla elektroenerģiju ir izdevīgi izmantot vasarās un pa dienu, savukārt pārējā elektroenerģija tiek izmantota no kopējā tīkla. Šāda veida investīcijas sāk atmaksāties 10 gadu laikā, bet paneļu cena ir vidēji no 6 – 10 tūkstošiem eiro.

SAULES PANEĻI TAVĀM MĀJĀM DAŽU DIENU LAIKĀ

Patēriņa analīze ir viens no svarīgākajiem punktiem priekšdarbu veikšanai, jo balstoties uz to, tiek noteikts, cik daudz paneļu nepieciešams uzstādīt. Dažāda veida sagatavošanās darbi, dokumentu kārtošana un tamlīdzīgi procesi, aizņem lielāko daļu laika, savukārt pašu paneļu uzstādīšanā paiet viena vai divas dienas. Šis ir viens no tiem būvniecības darbiem, kas prasa būvvaldes apstiprinājumu.

NOTEIKUMI SAULES KOLEKTORU UZSTĀDĪŠANAI

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *