Parādu atgūšana notiek ar parādu piedziņas firmas starpniecību. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Vispopulārākie ir divu veidu parādu atgūšanas piedāvājumi – cesija, kad parāds tiek nopirkts, un inkaso, kas ir parāda ārpus tiesas atgūšana. Parādniekam par parāda esamību tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi. Parādniekam ir 21 diena laika, lai apstrīdētu lēmumu. No parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies.

KĀDI IR ZNĀMĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas(skatīt vairāk te – parādnieku reģistrs). Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Parādu atgūšanas pakalpojums ir pieejams visās trīs Baltijas valstīs gan juridiskām, gan privātpersonām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

CESIJAS UN INKASO ATŠĶIRĪBAS

Ārpus tiesas parāda atgūšana ir populārākais veids, kā tiek atgūti nesamaksātie līdzekļi. Otrs veids, nereti, ir cesijas. Cesiju izmanto tajās reizēs, kad tiek prognozētas problēmas ar paša parāda atgūšanu. Cesijas līgums nosaka to, ka parādu nopērk parādu atgūšanas kompānija, kas palīdz novērst zaudējumu veidošanos pārdevējam vai pakalpojumu sniedzējam. Šie pakalpojumi pieejami arī ārpus Latvijas. Parādu piedziņa uzņēmumi uzrauga visu parāda atgūšanas procesu – sākot ar vēstulēm un telefona zvaniem un beidzot maksājumu veikšanas uzraudzību. Abas puses ir ieinteresētas saistības nokārtot un, inkaso gadījumos, to gaida arī trešā pusē, tādēļ sadarbošanās ir labākais veids kā to panākt.

PARĀDU PIEDZIŅAS KOMPĀNIJU DARBĪBAS VEIDI LATVIJĀ

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *