Ar dažāda veida parādu atgūšanu nodarbojas parādu piedziņas firmas. Lai atrastu piemērotāko risinājumu saistību izpildei, iespējams saņemt dažāda veida konsultācijas. Parāda atgūšana ir likumīgs process, un visa tā laikā ir pieejamas dažāda veida konsultācijas un atbalsts visām iesaistītajām pusēm. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi. Parādnieku par saistībām informē rakstiskā veidā un nosaka termiņu, līdz kuram summa jāatmaksā. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem.

AR KĀDIEM LĪDZEKĻIEM TIEK PIEDZĪTI PARĀDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet arī līzinga maksājumi par precēm, nesaņemta apmaksa par pakalpojumiem un tamlīdzīgi(vairāk skatīt te – inkaso). Parādu atgūšanas pakalpojums ir pieejams visās trīs Baltijas valstīs gan juridiskām, gan privātpersonām. Tie, kuri izvairās no parādu atmaksas, tiek iekļauti melnajā sarakstā, kas pieejams ik vienam pārdevējam un pakalpojumu sniedzējam, kas dod iespēju izvērtēt vai klients būs godīgs vai nē.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESUS?

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Otrs veids, nereti, ir cesijas. Cesiju izmanto tajās reizēs, kad tiek prognozētas problēmas ar paša parāda atgūšanu. Cesijas līgums nosaka to, ka parādu nopērk parādu atgūšanas kompānija, kas palīdz novērst zaudējumu veidošanos pārdevējam vai pakalpojumu sniedzējam. Šie pakalpojumi pieejami arī ārpus Latvijas. Parādu piedziņa uzņēmumi uzrauga visu parāda atgūšanas procesu – sākot ar vēstulēm un telefona zvaniem un beidzot maksājumu veikšanas uzraudzību. Veiksmīgs rezultāts un sakārtotas saistības ir visu iesaistīto pušu interesēs, tādēļ sadarbojoties ar parāda atgūšanas uzņēmumiem, ir iespējams gan sev ērtā veidā atmaksāt parādu, gan dzēst savu vārdu no melnā saraksta, kas atvieglotu dzīvi.

KĀ PIEDZĪT PARĀDUS NO JURIDISKĀM UN ARĪ FIZISKĀM PERSONĀM?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *