Ikviens zina, ka parasti riepu maiņa notiek divas reizes gada laikā – pirms vasaras un vēl pirms ziemas. Parasti ar šīm pārdomām viss arī noslēdzas, reti kurš autovadītājs zinās to, tieši ar ko auto riepas atšķiras savā starpā, kā arī kam pievērst pastiprinātu uzmanību, izvēloties, piemēram, ziemas riepas. Diezgan daudziem vislabāk patīk tā dēvētās vissezonas riepas, jo ir maldīgs priekšstats, kad, izmantojot tādas auto riepas, jebkādas problēmas var risināt vienā rāvienā. Tomēr katram šoferim vienmēr ir svarīgi saprast, ka riepu maiņa savam auto ir jāuztver nopietni. Jo no auto riepu veida jau ir atkarīgs ne vien tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, bet arī tas, ka auto saķeras ar ceļu un pati braukšanas ērtība!

Parametri, kuri jāņem vērā, izvēloties riepas

Jūsu braukšanas drošību nosaka daudzi momenti. Kā viens no pašiem pamata faktoriem ir pareiza riepu izvēle. Lai nopirktu auto riepas, kas var veicināt labu saķeri ar ceļu, sakumā būtu jānosaka riepu atbilstība sezonai, kāda ir. Konkrēti vasaras riepas tad ir paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem pēc celsija. Tās ir izgatavotas no cietiem maisījumiem, līdz ar to izceļas ar diezgan augstu nodilumizturību un arī drošu vadāmību. Tomēr aukstā temperatūrā šādi riepu veidi kļūst diezgan stīvi un vienlaicīgi nevar nodrošināt drošu saķeri ar ceļa segumu. Savukārt ziemas riepas jau ir izgatavotas jau no mīkstiem savienojumiem, līdz ar to šādas riepas saglabā braukšanas veiktspēju zemās temperatūrās. Protektors visbiežāk ir aprīkotas ar dzelzs radzēm, kuras paaugstina drošības līmeni, kad tiek braukts pa sniegu vai pat ledu. Un jau vissezonas auto riepas jau ir it kā kompromisa risinājums, kas drošības ziņā jau nav tik ļoti labas, salīdzinot ar tām riepām, kas atbilstošajai sezonai domātās. Tās būs piemērotas tām valstīm, kur tad ziemas mēnešos gaisa temperatūra nemaz nav ļoti zema.
Kā arī vēl kāds svarīgs faktors jau ir auto riepu protektora zīmējums. Riepas ar rakstu bez virziena būs vislētākās, tāpēc tās ir samērā populāras, lai gan viņas nespēj nodrošināt augstu drošības pakāpi. Braukšanai pa dubļainiem ceļiem būs atbilstoši modeļi jau ar konkrēta virziena rakstu, kurš ļauj novirzīt ūdeni no riepu apakšas. Vislabāko saķeri ar ceļu, sevišķi sliktos laika apstākļos, sekmē riepas jau ar asimetrisku rakstu, kas var palielināt transportlīdzekļa manevrēšanas spēju. Der atcerēties, kad cena ir nozīmīgs moments. Iegādājoties diezgan lētas auto riepas, šeit tiek taupīts tieši uz Jūsu pašu drošības. Tādēļ labāk būtu piemeklēt kādu vidējā segmenta produktu. Ja nav skaidrs, kādas tieši riepas piemeklēt, vislabāk doties tieši pie nozares speciālistiem, piem., jebkura laba riepu noliktava strādā ar speciālistiem.

Kādā veidā sameklēt riepu pārdevēju?

Brīdī, kad tiek skatītas riepas Rīgā vai citur Latvijas teritorijā, mēs pašu meklēšanu sākam online. Līdz ar to moderns riepu serviss bez šaubām jau būs ar savu mājas lapu. Riepu maiņa parasti tiek īstenota divas reizes gadā, būtu izcili, kad eksistē pieejama arī riepu noliktava, kur uzglabāt savas auto riepas līdz sākas brīdis tās nomainīt. Būtiski, kad veikala piedāvājuma klāstā jau ir ne vienīgi auto riepas, bet, protams, arī riepu diski, kā arī var tikt piedāvāti dažādi pakalpojumi, piemēram, riepu montāža. Nozīmīgs moments, ja būs iegādātas jaunas riepas vai nomainītas uz Jūsu konkrētajai sezonai piemērotajām, ir riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā var nebūt droši braukt. Vienmēr izlasiet atsauksmes, tagad internetā var uzzināt visu, kas tad savukārt priekš Jums palīdzēs izvēlēties īsto servisu. Svarīgi ir kvalitatīvi darbinieki, kas gan nomainīs riepas, gan ieteiks vislabākos variantus.

Kvalitatīvas auto riepas Rīgā un vēl citur Latvijas teritorijā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *