Vai tiešām, pārvietojoties tieši ar auto, Jums vienmēr ir būtiska droša braukšana un komforts? Vienīgi pareizi piemeklētas auto riepas spēs palīdzēt šo visu nodrošināt. Kad tiek izvēlētas riepas, svarīgs punkts ir saprast, kādas riepas būtu vajadzīgas – vasaras vai ziemas riepas. Vēl klāt sezonas apstāklim, jau ir būtiski ņemt vērā to, kāds tieši ir pats auto un cilvēka braukšanas iemaņas, kur domājat doties ar auto, un arī to apstākli, cik ļoti liels ir budžets riepu iegādei(spied te – https://www.riepugaraza.lv/serviss). Mēģināsim kopā aplūkot galvenos aspektus, lai saprastu, kādā veidā piemeklēt atbilstošākās riepas priekš sava auto.

Auksto ziemas un vasaras auto riepas

Jūsu braukšanas drošību sekmē vairāki momenti. Kā viens no pašiem pamata faktoriem ir pareiza riepu atlase. Tomēr, lai iegādātos tādas auto riepas, kuras jau var nodrošināt labu saķeri ar ceļa segumu, sakumā būtu jānosaka riepu atbilstība sezonai, kāda ir. Konkrēti vasaras riepas jau ir domātas braukšanai, kad temperatūra ir no +7 grādiem pēc celsija. Tās tiek taisītas tieši no cietiem maisījumiem, līdz ar to tās izceļas ar diezgan lielu izturību pret nodilumu un arī drošu auto vadīšanu. Tomēr zemā temperatūrā tāda tipa riepu veidi kļūst diezgan stīvi un nevar nodrošināt drošu saķeri ar ceļa segumu. Savukārt ziemas riepas būs taisītas jau no mīkstiem maisījumiem, tāpēc tās notur braukšanas veiktspēju aukstās temperatūrās. Protektors parasti būs aprīkotas ar radzēm, kuras paaugstina drošību, braucot pa sniegu vai pat ledu. Vissezonas riepas jau ir kompromisa variants, kas pēc drošības nav tik labas, salīdzinot ar tām riepām, kas konkrētajai sezonai paredzētās. Šāds variants jau ir piemērotas reģioniem, kur ziemā temperatūra nemaz nav ļoti zema.
Vēl viens svarīgs faktors būs riepu protektora zīmējums. Auto riepas ar bez virziena rakstu būs vislētākās, līdz ar to tādas riepas ir diezgan pieprasītas, lai gan viņas nenodrošina augstu drošības līmeni. Braukšanai pa dubļainiem ceļiem jau ir atbilstoši varianti ar noteikta virziena zīmējumu, kas novirza ūdeni no riepu apakšas. Labāku saķeri, sevišķi nestabilos laikapstākļos, sekmē auto riepas ar asimetrisku zīmējumu, kas tad var palielināt transportlīdzekļa manevrēšanas spēju. Der ielāgot, kad cena ir nozīmīgs moments. Iegādājoties lētas riepas, būs taupīts uz savas drošības. Tāpēc labāk atlasīt kādu tieši vidējās klases produktu. Ja arī nav saprotams, kāda veida tieši auto riepas izvēlēties, labāk lūgt palīdzību pie profesionāļiem, piemēram, jebkura laba riepu noliktava strādā tikai ar profesionāļiem.

Riepu garāža vai, piemēram, online veikals, kur pirkt auto riepas?

Kad būs meklēta riepu noliktava vai riepu serviss, ir dažas lietas, kurām nepieciešams vērst savu īpašu uzmanību. Nemaz nav nozīmīgi, vai Jums vajadzīgas jaunas riepas vai arī izmantotas, pirmais, ir jāskatās citu klientu rekomendācijas. Moderna riepu noliktava ir ar savu interneta lapu un katrā ziņā varēsiet atrast rekomendācijas vai sūdzības par speciālistu darbiem. Kā vēl kāda būtiska lieta būs pakalpojumu klāstu spektrs – būtiski jau ir, lai šī nemaz nav vienkārša riepu garāža, bet jau tiek nodrošināta pat riepu montāža. Tas ir samērā ērti un arī laiks tiek ekonomēts. Gadījumā ja ir nodrošinātas jaunas riepas, vislabāk ir, kad pieejami pat lietie diski. Piemēram, ja tāda veida riepu garāža būtu arī autoserviss tajā pat laikā, būtu jābūt tāda veida pakalpojumam, kā uzlikto riepu balansēšana. Autoservisam jābūt tīram kā arī strādājošajam personālam pretimnākošam. Ja klientam ir interese par riepu ražotājiem, labā servisā uzreiz piedāvās visu nepieciešamo informāciju par tiem. Nav nozīmīgi vajadzīgas pavisam jaunas riepas, vai arī mazlietotas, profesionāli speciālisti uzreiz spēs dot ieteikumus, lai braukšana būtu droša kā arī komfortabla.

Speciālistu ieteikumi riepu izvēlē

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *