Nākot tuvāk kādiem lielākiem vai arī mazākiem svētkiem, allaž aktuāls ir galda klāšanas jautājums un arī tas, kur un kādu kūku celt galdā viesiem. Arī tad, ja jārīko banketi telpās vai izbraukuma bankets, ir vajadzīgs izvēlēties labu galda klāšanas servisu sniedzēju, lai nebūtu pēcāk jāviļas gan cenā, gan ēdiena daudzumā. Konditorejas Rīgā mēdz piedāvāt ne tikai galda klāšanas pakalpojumus, bet pieņem arī individuālus pasūtījumus vairāku stila ēdienu un konditorejas izstrādājumu gatavošanai. Tuvojoties dažāda veida jubilejām, visādā ziņā aktuāls kļūst jautājums par to, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri vai arī kas cep kūkas pēc pasūtījuma. Konditorejas izstrādājumi ir viena no pieprasītākajām ēdienu grupām, kas tiek pasūtītas, tādēļ pakalpojumu sniedzēju ir diezgan daudz.
KONDITOREJAS PASŪTĪJUMU PIEŅEMŠANA.
Tortes, kūkas, kliņģeri, bulciņas, pīrādziņi un, protams, kūciņas – ko gan vairāk var vēlēties saldummīļi savos svētkos. Ja izvēlaties kūku nopirkt pie konditora, tad ir ieteicams iepazīties ar atsauksmēm, lai ir skaidrs ar ko rēķinātes un, protams, vai nosauktā cena būs adekvāta piedāvājumam. Labākais būs zelta vidusceļš, kurā ir loģiska cenu un, protams, piedāvājumu attiecība. Kliņģeri pēc pasūtījuma Rīgā ir iespējams pasūtīt pie atšķirīgiem konditoriem individuāli vai arī arī pasūtīt konditorejā uz vietas. Šādu pasūtījumu cena sastāda ne tikai produktu izmaksas, bet arī konditora ieguldītais darbs un, protams, laiks, tādēļ, ja arī cena ir par dažiem eiro augstāka kā nopērkot jau gatavu izstrādājumu, atceraties, ka pasūtījums tiek cepts individuāli un līdz ar to allaž būs svaigs un gards.
IZBRAUKUMA BANKETU ĒDINĀŠANAS PIEDĀVĀJUMI.
Vēl viens liels pasūtījumu veids, ko nereti piedāvā dažāda veida konditorejas, ir banketu galdu klāšana, jeb vienkārši bankets. Šis pakalpojums kļūst tik pat izplatīts un, protams, pieprasīts kā konditoru piedāvāto pasūtījumu veikšana, kūku un kliņģeru cepšana. Galdu klāšana izbaukumā kļūst aktuāla, sākoties siltam laikam un vasaras sezonai, tādējādi šo laiku varētu saukt par ienesīgāko izbraukuma banketu rīkošanai gan telpās, gan ārpus tām. Lielu lomu banketa galdu klāšanā spēlē cenas un daudzuma attiecība, tādēļ klientiem vēlams sākotnēji iepazīties ar atsauksmēm par konkrēto konditoreju vai galdu klāšanas uzņēmumu. Banketu ēdienkartē parasti ir iekļauti gan dažādi salāti, uzkodas, sieru, dārzeņu un gaļas plates, arī siltie ēdieni, ja šādas ir pasūtītāja vēlmes. Pasūtījums ir augstākās kvalitātes, svaigs un arī gatavots īsu brīdi pirms pasniegšanas.
Laba ēdinašānas pakalpojumu sniedzēja atrašana spēlē lielu lomu tajā, lai bankets, jubileja vai arī kāda cita svinīga sanākšana būtu izdevusies un visi būtu labi paēduši ar rezultātu.