Viens no populārākajiem ēdieniem visā pasaulē, tikai mazliet citādākās variācijās, ir pelmenis. Latvijā populāri ir gatavot un pirkt pelmeņus un vareņikus, kuru receptes izsenis ir aizgūtas no Krievijas un Lietuvas puses. Mūsu kaimiņos ir populāri pelmeņu radinieki no kartupeļu mīklas – cepelīni. Cepelīniem līdzīgi pelmeņu raidnieki ir populāri arī Zviedrijā, kur tie, savukārt, nonākuši vēsturiski no Vācijas. Virzoties tālāk uz rietumiem, nedrīkst nepieminēt ravioli, kas ir pelmeņa un pildīta makarona hibrīds, savukārt, teju otrā zemeslodes pusē, Āzijas valstis pelmeņus dēvē par vontoniem un gyozām. Kas būtu domājis, ka visparastākajam pelmenim ir tik daudz radinieku, bet šoreiz nedaudz vairāk par Āzijas gyozu.
Ieskaties piedāvājumā – https://gyoza.guru/es
AR KO PARASTI PILDA GYOZU PELMEŅUS?
Pelmeņu pagatavošanas veidi ir dažādi, kas ir pilnīgi saprotams, ja ņem vērā to, cik daudz un dažādu pelmeņu veidu pasaulē zinām. Autentiskas un bezgala garšīgas gyozas ir iespējams pagatavot tās tvaicējot. Gyozu mīkla ir nedaudz plānāka kā pelmeņiem, tādēļ tie lieliski izcepas vienmērīgi. Tvaicēti Gyoza pelmeņi ar dārzeņiem, garnelēm vai gaļu, būs lieliska maltīte jebkuros apstākļos. Gyoza pelmeņus var ērti pagatavot uz grila vai mikroviļņu krāsnī.
LABĀKĀS MĒRCĪTES GYOZU PASNIEGŠANAI.
Teju katrā pārtikas veikalā varam atrast saldētas gyozas, kas tiek pārdotas vienā plauktā ar citām saldētām pārtikas precēm. Gyozas var pagatavot arī pašu spēkiem, tādēļ ērti ir izmantot veikalos nopērkamās gyozas mīklas plāksnes. Pildījumā ir iespējams likt visu, kas ienāk prātā – gaļu, zivis, garneles, dārzeņus, tofu, sēnes. Gyozas neēd tikai ar tradicionālo krējumu vai ketčupu. Ja sojas mērci sajauks ar citrusiem, ķiplokiem, grauzdētām sezama sēklām, tad iegūsiet fantastisku mērcīti. Gyozas ar gaļu var pasniegt kopā ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes. Pimēram jau par klasiku kļuvusī ķiploku-zaļumu mērce, vai sēņu mērce, kuras pagatavošanā izmantots saldais krējums.