Mūsdienu visā pasaulē robežas starp valstīm kā arī tautām ir palikušas mazāk izteiktas kā tas bija iepriekšējos gs.. Pat nacionālie ēdieni tagad kļūst nevis par ziņkārību par citu valstu ēdieniem, bet par pilnīgi parastajām vakariņām vai uzkodām jebkur pasaulē. Ta notika arī ar raksturīgajiem japāņu sushi, kurus šodien var nopirkt ik uz soļa. Bet, pat neskatoties uz to apstākli, ka suši un rollu pagatavošanas receptes tomēr ir tik dažādas kā arī daudz izplatītas visā pasaulē, vienīgi daži suši cienītāji saprot tā sarežģītību.

Suši receptes kā arī to sastāvdaļas

Sushi receptes sākas ar sastāvdaļu izvēlēšanos. Suši receptēs kopā ar rīsiem un jūras aļģēm, bieži izmanto arī tāda veida zivis, piemēram kā lasis vai tuncis, zutis, skumbrija un jūras asaris, kā arī daudzas jūras veltes, kā piemēram, garneles, krabju nūjiņas, dārzeņi un parasti svaigs siers. Pateicoties rietumiem, ir salīdzinoši daudz likta klāt arī gaļa – vista vai bekons. Japānā iemīļotas ir saldās omletes sushi receptes. Veidojot dažādas suši receptes, jau var bez mitas variēt ar pildījumu un sastāvdaļām. Piemēram, priekš tam, lai sataisīt vienu rullīti tikai ar vienu sastāvdaļu, pamēģiniet klasisko kombinācijas (lasis + siers; avokado + gurķis + krabju gaļa) vai izdomājiet savu kombināciju, tik tiešām nevajadzētu ierobežot savu fantāziju tikai ar jau minētajām sushi sastāvdaļām. Galvenais ir pārliecināties, ka ēdiens ir svaigs. Īpaši tāda lieta attiecas uz zivīm.

Suši pagatavošana Rīgā un arī Latvijas teritorijā, kur tad lai sūta?

Lai tiktu atrasta labākā sushi piegāde, jābūt izpildītiem pāris priekšnosacījumiem. Pirmkārt tas ir piegādes ātrums, protams, lai, tas īpaši attiecas uz karstajiem ēdieniem, tiem jāpaliek siltiem. Vēl viena ļoti svarīga lieta ir kvalitatīvi produkti, kas tiek izmantoti uz restorānā. Japāņu virtuves sushi receptes pieprasa sastāvdaļas ar ļoti īsu uzglabāšanas periodu. Tādēļ jau ir svarīgi, lai ēdināšanas vietā lietotu vienīgi svaigu produkciju, tomēr, lai samazinātu saindēšanās varbūtību. Dažnedažādi suši komplekti, kā arī visa menu būs restorāna plus. Jo bagātāka atlase, jo vienkāršāk ieraudzīt kaut ko atbilstošu jebkuram cilvēkam, pat, ja nepieciešamas saldo sushi receptes. Būtiska loma ir arī pildījuma produktu daudzumam. Dažās vietās, gribot ekonomēt, palielina rīsa skaitu, samazinot pašu pildījumu. Tadējādi ēdiens ir ar galīgi citu garšu. Un protams vērsiet vērību, vai arī ir pieejamas sushi akcijas, tas šobrīd tiek nodroš‌āts ļoti daudzās vietās.

Suši un rolli, tas ir tāds ēdiens, kas tiek pasūtīts milzīgos kvantumos

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *