Vējstikla maiņa ir viens no svarīgākajiem automašīnas servisa elementiem. Iemeslu tam, kādēļ būtu nepieciešama vējstikla maiņa, netrūkst. Viens no populārākajiem ir lidojoša akmens radies bojājums, kas, laicīgi nenovērsts, var radīt ne tikai kosmētiskus, bet arī funkcionālus defektus, radot diskomfortu automašīnas salonā un arī radot bīstamus braukšanas apstākļus, ja plaisa vadītājam traucē pārredzēt apkārtni. Vējstikli tiek izgatavoti, izmantojot speciālas tehnoloģijas, kas tos padara izturīgus un aizsargā ne tikai no vēja, bet arī ārējās vides ietekmes, taču bojātam stiklam šāda veida aizsardzības funkciju būtiski samazinās(skatīt te – vējstiklu maiņa). Vējstikls pilda arī jumta atbalsta funkciju, tādēļ, lai problēmas pakāpeniski nerastos visai automašīnas virsbūvei, šāda veida defekti jālikvidē pēc iespējas ātrāk.

MAŠĪNAS STIKLU SERVISA NEPIECIEŠAMĪBA

Automašīna ir ierīce, kas uz priekšu kustās mijiedarboties dažādiem fizikas likumiem. Likstas sākas tad, kad kaut kas iziet ierindas, šajā gadījumā, vējstikls. Varētu šķist, ka vējstikla nozīme ir maznozīmīga un tikai sargā braucējus no vēja, taču, kalpojot arī kā konstrukcijas elementam, tā kopšana prasa tik pat lielu rūpību kā citas automašīnas daļas. Vējstiklu servisa zinošie speciālisti šajā sfērā darbojas jau gadiem ilgi un apgūst arī jaunāko tehnoloģiju inovācijas, kas tiek uzstādītas jaunākajiem auto. Šī iemesla dēļ pakalpojumi ir pieejami jebkāda vecuma automašīnām – gan tām, kurām ir jau 20, gan tām, kas tikai pāris gadus vecas.

KUR ATRAST LABĀKO VĒJSTIKLU LABOŠANAS PAKALPOJUMU SNIEDZĒJU?

Meistars, apskatot bojājumu, noteiks, vai vējstikls jānomaina vai arī to iespējams salabot. Jāpiemin, ka vējstiklam radītos bojājumus iespējams labot, ja tie nav lielāki par 2 eiro monētu un atrodas vismaz 6 centimetru attālumā no vējstikla malām. Pakalpojuma veids tiek noteikts individuāli, balstoties uz katras automašīnas specifikāciju. Servisa meistariem būs pa spēkam jebkāda veida bojājumu novēršana. Stikla labošana aizņem vidēji 30 minūtes, savukārt vējstikla maiņa nedaudz ilgāku laiku. Stikla labošana, viennozīmīgi, būs ekonomiskāks risinājums par stikla nomaiņu, taču, ieteikums paļauties uz mehāniķa sacīto.

KĀDĒĻ VĒJSTIKLU JĀVED LABOT NEKAVĒJOTIES?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *