Pašmāju un starptautiskie kravu pārvadājumi ir diezgan pieprasīts transporta pakalpojumu veids pie mums un visā pasaulē. Jebkāds uzņēmums var veikt parastus kravas pārvadājumus, taču ir jau vērts ievērot, kad tas, kad ir arī pieejams ļoti liels daudzums ar loģistikas uzņēmumiem, nemaz nenozīmē to, ka ikviens no tiem savu pakalpojumu izdarīs efektīvi kā arī laicīgi. Galvenokārt, tad, kad būs meklēts loģistikas uzņēmums, priekšroku dot uzņēmumiem, kuriem būs ievērojama darbības pieredze pie tam laba reputācija. Bez šaubām, ka tieši papildus tādam pakalpojumam, kā konteineru pārvadājumi, loģistikas uzņēmumam jau ir jāpiedāvā arī preces apdrošināšana un citi loģistikas pakalpojumi. Vairāk informācijas skatīt te – (https://ursus.lv/lv/pakalpojumi/noliktavu-pakalpojumi), kā arī zemāk rakstā!

Transporta pakalpojumi – grupu daudzveidība

Izvēloties tādu pakalpojumu klāstu piemēram, kā kravas pārvadājumi, neviens var neaizdomāties par to, kā tad prece tiks nogādāta galamērķī. Šodien loģistika ir ļoti progresējusi kā arī daudzveidīga, un loģistikas uzņēmumi piedāvā dažādus pārvadājumu veidus, sākot, piemēram, ar gaisa transportu un beidzot ar dzelzceļa preces pārvadāšanu. Parasti, kad krava tiek transportēta nelielas teritorijas robežās, tad jau tiks izmantoti automašīnu kravu pārvadājumi, kur prece tiks nogādāta ar kravas auto palīdzību. To visbiežāk izvēlās, gadījumā ja tiks īstenoti kravu pārvadājumi Latvijā. Bet, ja saskaras ar tāda veida nepieciešamību piemēram, kā starptautiskie kravu pārvadājumi, šajā gadījumā jau rodas nepieciešamība pēc kā nopietnāka, nekā tikai kravas auto. Interesanti ir tas, ka galvenokārt tiek izvēlēti tieši jūras starptautiskie pārvadājumi, bez šaubām ar tiem iespējams transportēt ļoti dažādas preces, tie būs piedāvāti, brīdī, kad vajadzīgi, piemēram, konteineru pārvadājumi. Bieži tiek pieprasīti arī avio loģistika, kas nenoliedzami var būt diezgan dārgi, taču ātri. Visbeidzot tiek lietoti un vilcienu transporta pārvadājumi, kaut gan šai kategorijai jau ir diezgan ierobežots maršruts.

Kravu pārvadājumi Latvijā un pasaulē – pie kā griezties?

Vienmēr tiek ieteikts pirms tam, kad noslēgt līgumu, ar loģistikas uzņēmumu, pievērst uzmanību pāris svarīgiem aspektiem, kuri saistās tieši ar transportēšanas pakalpojumu sniegšanu. Jums jāsaprot kādus konkrēti pakalpojumus sniedz loģistikas uzņēmumi. Bez šaubām ir jābūt nodrošinātiem apdrošināšanas piedāvājumiem. Kravas auto vadītājam būtu jābūt visām atļaujām un dokumentiem. Gadījumā ja uzņēmums darbojas tādā jomā piemēram, kā starptautiskie transporta pārvadājumi, piemērotie ir tie loģistikas uzņēmumi, kuriem ir gan licences, gan pieredze. Protams vērts pārliecināties, kādā veidā loģistikas speciālists veic komunikāciju ar kravas auto šoferi. Piemēram, kā tiks atsekota prece kā arī kādā veidā notiek piegāde.

Loģistikas speciālists, kura kompetencē ir arī starptautiskie pārvadājumi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *