Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar redzi, bieži vien ir vairākas iespējas, kādus redzes korekcijas līdzekļus lietot ikdienā. Tiesa gan, jāatzīst, ka briļļu iegāde nav lēts prieks un acu lāzeroperācijas ne tik, tādēļ pastāv vēl kāda opcija – kontaktlēcas. Mūsdienās ir iespējams izmantot kontaktlēcas pat tiem cilvēkiem, kuriem ir samērā specifiskas redzes problēmas un iepriekš vienīgais risinājums bija briļļu valkāšana. Dažāda veida redzes korekcijas līdzekļi ir pieejami plašam klientu lokam un lēcas ir ērtas ar to, ka tās ir grūtāk nozaudēt un ir praktiski nemanāmas. Optikas preču veikali piedāvā arī iegādāties preces interneta veikalos, ievērojami plašākā klāstā kāds pieejams optikas salonos uz vietas.

KĀ SAMEKLĒT SEV ATBILSTOŠAS KONTAKTLĒCAS?

Internetā mūsdienās ir iespējams iegādāties visu, tostarp kontaktlēcas un brilles(ielūkojies vairāk te – acu lēcas). Kontaktlēcu veidi ir dažādi, ir ne tikai lēcas, kas koriģē redzi, bet arī lēcas bez koriģējošām īpašībām, ko var izmantot imidža papildināšanai. Valkāšanas veids un izmantošanas ilgums ir vieni no galvenajiem rādītājiem, pēc kuriem iedala kontaktlēcas, neskaitot to koriģējošās funkcijas. Tiem, kuri ir aizmāršīgi, noteikti ieteicams iegādāties lēcas, kuras nav nepieciešamība katru vakaru ņemt ārā, jo ne visi lēcu veidi ir paredzēti lietošanai arī pa nakti un vairāku dienu garumā pēc kārtas. Kontaktlēcas būs lieliska briļļu alternatīva gan tiem, kuriem ir tālredzība, gan tuvredzība.

VAI VAR NOPIRKT SPECIFISKAS KONTAKTLĒCAS?

Optikas preces allaž ir bijis ne no tiem lētākajiem priekiem. Lai arī cenas var būt atšķirīgas, starpība nebūs tik liela, ja vien neplānojat lēcas iegādāties atlaižu laikā. Piemēram, vienas dienas kontaktlēcas tiek pārdotas iepakojumos, kuros ir lēcas lietošanai mēnesim, vairākiem mēnešiem vai pat gadam. Finansiālā ziņā tas ir daudz izdevīgāk kā briļļu iegāde. Pirms lēcu iegādes, ieteicams laicīgi saprast kādi būs lēcu valkāšanas paradumi, kas arī spēlē lomu pašu kontaktlēcu cenai. Iespējams iegādāties arī multifokālās lēcas, kuru cena ir vidēji 30 eiro.

KUR PAR LABĀM CENĀM IEGĀDĀTIES KONTAKTLĒCAS?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *