Deratizācija, dezinsekcija un dezinfekcija ir darbību kopums, ar ko dažkārt saskaras gan privātmāju, gan daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji. Tāpat šie pakalpojumi nereti aktuāli arī uzņēmumos. Lai arī ar dažādiem kaitēkļiem nereti cilvēki mēģina tikt galā pašu spēkiem, ir gadījumi, kad ātrāk un efektīvāk ir uzticēt šo uzdevumu profesionāļiem, kas, izmantojot efektīvas metodes un risinājumus, sasniegs teicamu rezultātu.

Ko svarīgi zināt par deratizāciju?

Deratizācija ir sarežģīts process, tā mērķis ir grauzēju – peļu un žurku iznīcināšana. Tas ietver dažāda veida pasākumus, lai radītu nelabvēlīgus apstākļus grauzējiem. Lai sevi pasargātu no grauzēju radītajiem bojājumiem un pārnēsātajām slimībām, ir būtiski laicīgi gādāt par profilaktiskajiem pasākumiem, lai ar grauzējiem nesaskartos. Situācijā, kad šie pasākumi nav efektīvi, jāmeklē profesionāļi, kuru pakalpojumu klāstā ir deratizācija – žurku un peļu iznīcināšana.

Dezinsekcijas efektivitāte

Daļa kukaiņu saskarsmē ar cilvēkiem var radīt gan veselības problēmas, gan neērtus apstākļus. Dezinsekcija ir metožu kopums, kas ļauj izvairīties no dažādiem kukaiņiem. Izplatītākā ir mušu iznīcināšana un blusu iznīcināšana, bet piemeklējot atbilstošas metodes, iespējams iznīcināt arī cita veida kukaiņus dažādās to attīstības stadijās.

Kas ir dezinfekcija?

Par dezinfekciju un tās nozīmi, visticamāk, ir dzirdējis katrs. Dezinfekcija ir infekciju slimību izraisītāju (baktēriju, vīrusu, patogēno sēņu utt.) iznīcināšana. Izšķir profilaktisko, kārtējo , kā arī noslēguma dezinfekciju. Profilaktiskā dezinfekcija novērš infekcijas slimību izplatīšanos, kārtējā regulāri tiek veikta telpā, kur atrodas infekcijas slimnieks, savukārt noslēguma dezinfekcija tiek īstenota pēc slimnieka ievietošanas slimnīcā vai atveseļošanās.

Ko ņemt vērā pirms pakalpojuma sniedzēja izvēles?

Aktuāla blakšu, lapseņu vai blusu iznīcināšana? Iepazīstieties ar šiem pakalpojumiem, lai piemeklētu atbilstošāko risinājumu tieši Jūsu vajadzībām. Piemeklējot atbilstošāko risinājumu, ņemiet vērā būtiskākos kritērijus. Cik liela ir uzņēmuma pieredze? Protams – jo lielāka pieredze, jo efektīvākas metodes, un prusaku vai, piemēram, skudru iznīcināšana sniegs ilgstošu rezultātu. Otrs nozīmīgais faktors ir individuāli risinājumi. Piemēram, dažādu kaitēkļu, tostarp lapseņu un iršu iznīcināšana var tikt īstenota ar dažādām metodēm – zinošs profesionālis izvērtēs apstākļus un ieteiks labāko risinājumu. Tāpat ieteicams novērtēt darba kvalitāti un operatīvu izpildi. Kā arī – iepazīstieties ar informāciju par to, kuros reģionos uzņēmums nodrošina savus pakalpojumus. Ja Jums aktuāla blakšu iznīcināšana, prusaku iznīcināšana, mušu iznīcināšana, lapseņu iznīcināšana vai cits dezinsekcijas vai deratizācijas pakalpojums, profesionāls serviss Jums katrā ziņā palīdzēs.

Cik efektīva ir deratizācija?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *