Woman signing document and hand holding pen putting signature at paper, order to authorize their rights.

Kuram gan mūsdienās nav vajadzīgs darbs, un, labākā ziņa ir tā, ka vakanču un piedāvājumu netrūkst nevienā sfērā. Ienākumi nepieciešami katram no mums, lai nodrošinātu visu izdevumu segšanu un dzīvotu pienācīgu dzīvi. Darba meklētāja pirmais un labākais ierocis ir prasmīgi sastādīts CV. Daudzi uzskata, ka CV var sarakstīt jebko un tas arī ir jādara, taču, patiesībā tajā vislabāk norādīt ar vakanci saistītu informāciju. Mūsdienās piedāvājumus nopelnīt un iegūt jaunu darbu var veiksmīgi atrast arī sociālajos tīklos un dažādos šādam nolūkam paredzētos sludinājumu portālos(ielūkojies šeit – https://www.cvmarket.lv/). Nereti kopā ar CV, darba devēji mēdz lūgt iesūtīt arī motivācijas vēstuli. Darba devējam šādi ir ērti un ātri iespējams pārliecināties par kandidāta kvalifikāciju un atbilstību vakancei. Vislabākais veids kā iegūt kāroto darba vietu, ir spēt par savām prasmēm pārliecināt darba devēju pareizā veidā.

KĀ PARĀDĪT PAR SEVI LABĀKO IESPAIDU DARBA DEVĒJAM?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Darba devējam ir viegli pārliecināties par darba meklētāja godaprātu un prasmēm, ja visi dokumenti iesniegti korekti. Ja nepieciešams, CV un motivācijas vēstuļu paraugus ir iespējams atrast pat dažādās valodās. Vislabākais, ko darba meklētājs var darīt, ir visu darba devēju lūgumu izpilde pie darba pieteikuma sūtīšanas, lai palielinātos izredzes darbu iegūt.

KĀ ATRAST DARBA IESPĒJAS ĀRZEMĒS?

Populāri ir arī darba piedāvājumi ārzemēs. Daudziem joprojām ir vēlme mēģināt laimi atrast ārzemēs gan sezonas darbos, gan patstāvīgi, lai pelnītu vai iekrātu. Dzīvojot informācijas laikmetā, nav problēmu ar atsauksmju vai informācijas atrašanu par konkrētu darba devēju vai darbā iekārtošanas aģentūru ārzemēs. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbs ārzemēs palīdz iegūt pieredzi un nodibināt jaunus kontaktus.

KVALIFICĒTU DARBINIEKU ATRAŠANA BRĪVAJĀM VAKANCĒM

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *