Celtniecības darbi, dažāda veida remontdarbi, renovācija, iekšējie un ārējie apdares darbi visā pasaulē noris bez apstājas. Komforts mums visiem asociējas ar siltumu, visu nepieciešamo energoresursu pieejamību, mājīgām telpām un patīkamu apkārtni, turklāt, to visu var iegūt ar vienu mērķtiecīgu darbību – energoefektivitātes palielināšanu. Ziema, pavasaris un rudens Latvijā mēdz aizkavēties ilgāk kā gribētos, tādēļ laicīgi jādomā par komfortu mājās. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ja mājai būs lieliska energoefektivitāte, samazināsies arī šīs visas saistītās izmaksas. Būvmateriālu veikalos varam atrast visu, sākot ar dažāda veida siltināšanas materiāliem, labas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas precēm un daudz ko citu.

ZINĀMĀKO RAŽOTĀJU PREČU PIEDĀVĀJUMS VEIKALOS

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Pie mums klimats lutina ar visiem 4 gadalaikiem, no kuriem trīs mēdz uzkavēties ilgāk, kā mums gribētos, tādēļ svarīgi izvērtēt to, kādi siltumizolācijas darbi būs jāveic. Īpaši aktuāli tas ir tām daudzdzīvokļu un arī privātmājām, kas celtas līdz pat pagājušā gadsimta beigām. Šādiem namiem viens no lielākajiem mūža paildzinātājiem ir tieši energoefektivitātes paaugstināšanas darbi. Fibrolīta plāksnes tiek izmantotas siltināšanai, tā pat kā minerālvate, kokšķiedru plāksnes un daudz kas cits. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Daudzdzīvokļu mājās te ir ierīkota centrālapkure, taču privātmājas un namos ar nelielu dzīvokļu skaitu, nereti izvēle krīt par labu dažādiem apkures katliem. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

KUR PIRKT LABAS KVALITĀTES SANTEHNIKAS PRECES?

Vēl viens būtisks aspekts, kuram jāpievērš uzmanība namu celtniecībā vai renovācijā, ir notekūdeņu apsaimniekošana un kanalizācija. Daudzi nemaz nezin, ka bioloģiskās attīrīšanas iekārtas ļauj tehnisko ūdeni izmantot dārza laistīšanā, kas ir neliela pievienotā vērtība laba notekūdeņu pārstrādes sistēmai, kas gādā par kanalizācijas un sanitārā mezgla ilgmūžību. Liela nozīme ir kvalitatīvai iekšējās un ārējās santehnikas preču izvēlē, un arī šeit kalpo zelta ieteikums neizvēlēties lētāko, bet piemērotāko. Jebkuras preces ilgāku mūžu paildzina pareiza ekspluatācija un santehnikas preces nav izņēmums.

APDARES MATERIĀLU PIEDĀVĀJUMS VEIKALOS

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *